Skip to main content

Dutch

Welkom in Heligan

Heligan, dat al meer dan 400 jaar in het bezit is van de familie Tremayne, is een van de meest mysterieuze landgoederen in Engeland. Tegen het einde van de negentiende eeuw waren de duizend acres op hun hoogtepunt, maar een tiental jaren later (na de Eerste Wereldoorlog) lag deze 'Schone Slaapster' toegedekt met een groene sluier van doornstruiken en klimop.

Decennia van verwaarlozing en de vernietigende orkaan van 1990 hadden de Lost Gardens  of Heligan moeten reduceren tot een voetnoot in een geschiedenisboek

Het lot besliste echter anders en de romantiek van het verval ging met onze fantasie aan de haal. Onze ontdekking van een kleine kamer, begraven onder een afbrokkelende muur in de hoek van een van de ommuurde tuinen, was de sleutel tot het geheim van de erfenis. In de kalkstenen muren staat nauwelijks leesbaar gegrift "Kom hier niet om te slapen of te sluimeren". Daaronder de datum samen met de namen van degenen, die hier hebben gewerkt - Augustus 1914.  In ons ontwaakte een geweldig verlangen om deze eens zo glorieuze tuinen in alle opzichten nieuw leven in te blazen en om het verhaal te vertellen, niet over voorname heren en dames, maar over de 'gewone' mensen, die deze tuinen groot hebben gemaakt, voordat zij gingen vechten in de Eerste Wereldoorlog.

Inmiddels werken we met een grote enthousiaste groep met een eigen visie voor de komende tien jaar. De prijswinnende restauratie wordt nu al internationaal toegejuicht; het stuk, dat wij gepacht hebben, is echter nog maar 80 acres van het hele terrein. Hiermee is het project verre van voltooid. We willen, dat Heligan een levend en dynamisch voorbeeld blijft van vroegere bewerkingsmethoden, zodat het publiek kan zien wat we hier aan het doen zijn. Ons andere doel is om een waardevolle bijdrage te leveren aan de huidige debatten over de toekomst van ons landschap.

Openingstijden & Entreeprijzen

Dagelijks Geopend (m.u.v. 24 en 25 december)

Hoofdseizoen (april - september) : 10.00 uur - 18.00 uur (Kaartverkoop tot 16.30 uur)

Winters (oktober - maart) : 10.00 uur - 17.00 uur (Kaartverkoop tot 15.30 uur)

In geval van restauratiewerkzaamheden of slechte weersomstandigheden kunnen de openingstijden i.v.m. veiligheid worden aangepast. Bijzonderheden over bepaalde beperkingen kunt u vinden in het Laatste Nieuws.

De Heligan Shop is het hele jaar volgens de openingstijdenregeling voor zondagen geopend, maar op paaszondag gesloten.

Hoelang duurt een bezoek

Afhankelijk van uw enthousiasme en interesse kunt u een gehele dag bij ons doorbrengen.

Entreeprijzen

Entreeprijzen voor één bezoek

Volwassenen  £16.00
Kinderen (5 tot 17 jaar)  £8.00
Kinderen (tot 5 jaar)  Gratis
Gezinnen (2 volwassenen & max. 3 kinderen)  £45.00

Groepstarieven beschikbaar. Zie onder.

Onze tuinen zijn privé-bezit en zijn als zodanig geen onderdeel van de Britse Monumentenzorg (National Trust) of het R.H.S. (Royal Horticultural Society).

Groepstarieven & Entreeprijzen


Excl. Rondleiding Incl. Rondleiding
Volwassenen £10.80 GBP 
Kinderen (5 tot 17 jaar) £5.80 GBP
Kinderen (tot 5 jaar) Gratis Gratis

Rondleiding - extra £ 3,00 per persoon (minimumbedrag van £ 40 is van toepassing)

Groepstarieven zijn alleen van toepassing wanneer er vooraf wordt geboekt en wanneer er voor de hele groep in ÈÈn keer wordt betaald.

U kunt betalen bij aankomst (wij accepteren cheques, betaalbaar aan Heligan Gardens Ltd) of u ontvangt na uw bezoek een rekening. Het is ons beleid om alle bezoekende groepen bij aankomst welkom te heten. Uw buschauffeur wordt voorzien van een natje en een droogje. Bovendien is de toegang voor zowel de chauffeur als de reisleider gratis.

Uw Groepsbezoek Organiseren

Heligan is een tuin voor alle seizoenen en is daarom het hele jaar door geschikt voor bezoek. Een bezoek aan Heligan is, ongeacht het seizoen, een bijzondere belevenis

Als u eenmaal een datum hebt vastgesteld, waarop uw groep de tuinen wil komen bezichtigen, neem dan Contact met ons op, zodat wij u zo efficient mogelijk van dienst kunnen zijn.

Neem ruimschoots de tijd voor uw bezoek - Heligan heeft ongeveer 200 acres om te ontdekken! Een rondleiding (ong. 1 uur) is aan te bevelen voor mensen, die de tuinen nog niet eerder bezocht hebben. Daarna heeft uw groep minstens drie uur nodig om Heligan te verkennen.

Rondleidingen in De Tuinen

Heligan geeft diverse rondleidingen, afhankelijk van de tijd van het jaar en de interesses en taal van de groep. Over het algemeen bestaat een rondleiding uit een ontspannen wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de 13 acres omvattende Noordelijke Tuinen. De rondleiding biedt u niet alleen een aangename mengeling van geschiedenis, het verhaal achter Heligan en de lopende restauratie van de tuinen, maar zal uw groep ook een goed beeld geven van de moderne filosofie,die Heligan als autonoom landgoed volgt, alsmede van onze toekomstplannen.

De rondleiding is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. Indien mensen uit de groep wat slecht ter been zijn, kunnen we over het algemeen voor rolstoelen zorgen, zodat men op een comfortabele manier aan de rondleiding kan deelnemen.

Het Boeken Van Uw Groepsbezoek

Neem Contact met ons op, zodra u weet wanneer u wilt komen. Het is aan te raden, dat u uw boeking ruim van tevoren per telefoon, fax of e-mail doet. Wij bevestigen alle boekingen schriftelijk. Verzeker u er van, dat u een plaats bij Heligan heeft gereserveerd voordat u data gaat doorgeven of plaatsen gaat verkopen.

Contact
The Lost Gardens of Heligan

Pentewan, St. Austell, Cornwall,
Verenigd Koninkrijk, PL26EN

[email protected]
Tel./teksttel. : 0044(0)1726 845100

Groepen

[email protected]
Tel : 0044(0)1726 845120

Heligan Shop

[email protected]
Tel : 0044(0)1726 845107

Media-Informatie

[email protected]
Tel : 0044(0)1726 843740

Hoe U Ons Kunt Vinden

Wij raden u aan via St Austell te reizen en smalle  landwegen te  vermijden.

Vanaf St Austell/Eden Project

Neem de  B3273 richting Mevagissey en volg de bruine toeristenborden 'The Lost Gardens of Heligan'.

Vanaf Newquay

Houd de A3058 naar St Austell aan. Neem na St Austell de B3273 richting Mevagissey en volg de bruine toeristenborden 'The Lost Gardens of Heligan'.

Vanaf Truro

Houd de A390 naar St Austell aan. Neem na St Austell de B3273 richting Mevagissey en volg de bruine toeristenborden 'The Lost Gardens of Heligan'.

Vanaf De M5

Volg de M5 in zuidelijke richting en neem bij Exeter de A30 in westelijke richting. Houd op de Bodmin-rotonde de A391 naar St Austell aan. Neem na St Austell de B3273 richting Mevagissey en volg de bruine toeristenborden 'The Lost Gardens of Heligan'.

OS Map referentie: SW996471
GPS ref : 50' 17'15.42" N 04' 48’52.20" W WGS 84

Openbaar Vervoer
Per Trein

De treinen van de volgende spoorwegmaatschappijen stoppen in St Austell: First Great Western, Virgin Treinen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met National Rail Enquiries op 08457 484950, of ga naar onze Links pagina.

Per Bus

De Travel Cornwall route 471 verbindt Heligan met Mevagissey, Gorran Haven, St Austell en Newquay. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Travel Cornwall op 01726 861108, of ga naar onze Links pagina.

Per Vliegtuig

Ryanair vliegen regelmatig naar Newquay-luchthaven, ongeveer 32 kilometer van Heligan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ryanair tel. 0870 1569569.

Per Boot

De dichtstbijzijnde haven is Mevagissey. Mevagissey Ferries vaart in het seizoen tussen Mevagissey en Fowey. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevagissey Ferries op 07977 203394, of ga naar onze Links pagina.

Discover more